YOGA

Alla kan yoga på Health Care

Vi erbjuder följande varianter av Yoga

 

Hatha Yoga, måndagar 17.15-18.15 (medel). Inom Hatha yogan kombinerar man fysiska rörelser (Asana) med andning (Pranayama) och meditationstekniker för att skapa fysisk  och psykisk hälsa. Hatha yogan passar dig som vill ha något lugnare klass men ändå jobba igenom hela kroppen med varierande rörelser och teman.
Ledare: Yvonne Stegeryd

Yinyoga, måndagar 18.30-19.30, Yinyoga är en meditativ yogaform där man töjer på leder, bindväv (fascia) och ligament. Bindväven innehåller 6 gånger fler smärtreceptorer än muskler så värk och smärta kan även orsakas av obalanser i bindväven. Övningarna utförs sittande eller liggande med avslappnade muskler och varar mellan 3-5 min (eller längre). Vi använder bolster, kuddar och filtar i övningarna. Yin står för avslappning, varande och mjukhet. En medveten yoga där vi känner in och lyssnar på kroppen, andas långa djupa andetag och slappnar av.
Övningarna påverkar också meridianerna och energikanalerna i kroppen, enligt kinesisk medicin. Yinyogan ger ett välbefinnande och ökar rörligheten i kroppen.
Ledare: Yvonne Stegeryd

Morgon Yoga, torsdagar 7.00 – 8.00 Väck kroppen med uppmjukande stretchövningar och stärkande yogapositioner. Kroppen blir mer rörlig och du får lättare att fokusera.
Ledare: 
Yvonne Stegeryd

MediYoga, torsdagar 17.30-18.30 och söndagar 16.45-17.45. MediYoga (medicinsk yoga) är en lugn och djupverkande yogaform med vetenskaplig förankring. MediYogans speciellt utformade pass stödjer kroppens självläkande förmåga. Det är enkla, mjuka och inkännande rörelser, med stort fokus på andningen, som kombineras med meditation och vila. Passar för alla oavsett ålder, sjukdom eller diagnos då vi jobbar utifrån vår egen förmåga. Är du helt frisk så kan yogan hjälpa dig till ökad medvetenhet, balans och välmående.
Kan även anpassas till stol.
Ledare: Jennifer Asklöf

Medi-Yinyoga, söndagar 15.30-16.30. Medi-Yinyoga är en kombination av medicinsk yoga och yinyoga, en skön balans mellan yin (passivitet & stillhet) och yang (aktivitet & rörlighet). Vi inleder passet med några enkla medicinska yogaövningar där vi känner in, mjukar upp och jobbar igenom vår kropp, för att sen gå över till den passivt stretchande yinyogan, där vi töjer på fascian och låter musklerna få slappna av helt. Vi lägger stort fokus på andning och medveten närvaro, där passet både inkluderar och avslutas med meditation/mindfulness och vila.
Läs mer om de enskilda yogaformerna här ovan.
Ledare: Jennifer Asklöf

Vattenyoga, torsdagar 16.30-17.15. Yogapasset innehåller både statiska och dynamiska övningar där vattnet fungerar som stöd, men ger också motstånd i rörelserna i alla riktningar. Fokuset ligger på centrum av kroppen och vi låter alla övningar utgå därifrån. Du får en stunds lugn och skön träning som framför allt ger balans, styrka, energi och ökad rörlighet, samt förbättrar andningen.

OBS! Respektera yogastunden, gruppen och dig själv genom att träda ner i bassängen under tystnad.
Ledare: Jennifer Asklöf

Ovanstående pass ingår för dig som har årskort på Health Care. Man kan boka plats till passet via vår nätbokningsfunktion här på hemsidan. Vill man endast gå på yogan löser man 10-klippkort för 1095 kr. För mer info se www.klingstegeryd.se

KURS
Medicinsk yoga på stol, tisdagar 10.30-12.00. Medicinsk yoga är en terapeutisk form av Kundaliniyoga – en yogaform som alla kan tillämpa. Efter bara några yogapass känner du av effekterna; ett ökat lugn, mindre stress och en större medvetenhet och närvaro. Vi kommer under denna kurs fokusera på andning, mjuka kroppsövningar som anpassas efter din förmåga, meditation som skapar en inre stillhet samt djupavslappning och vila. Yogapassen görs utifrån dina egna förutsättningar och blir ett verktyg du kan ta med dig i din vardag. Alla kan göra denna form av yoga. Yogan som är anpassad för dig som är lite äldre eller bara vill yoga i lugnt tempo. Yogan utförs sittande på en stol eller i sin rullstol. Passar bra om man har svårt för positioner på golvet. 15 tillfällen – 1695 kr.
Ledare: Jennifer Asklöf

För frågor och anmälan kontakta receptionen på tel: 013-460 50 00 eller via mail healthcare@lhc.eu

Vår personal

Filippa Rudström (mammaledig)

Filippa Rudström (mammaledig)

Kontakt Yoga

Tel:
Vxl: 013-460 50 00
E-mail: filippa.rudstrom@lhc.eu

Yvonne Stegeryd

Yvonne Stegeryd

Instruktör

Jennifer Asklöf

Jennifer Asklöf

Instruktör