VATTENGYMPA

Skonsam och effektiv träningsform

Välkommen till vår vattengympa!

Vattengymnastik är en skonsam och effektiv träningsform. Vår rehabbassäng håller 32,8 grader och är öppen för egen träning (för dig som är 15 år eller äldre, samma som för vårt gym) men även för dig som vill gå på vår populära vattengymnastik. Alla kan vara med och delta på vattengymnastik eftersom att man tränar efter sin egna förmåga. Genom olika rörelser tränar man hela kroppen och använder vattnet som ett naturligt motstånd. På så sätt tränar man styrka, kondition och smidighet under samma pass. Hos oss kan man lösa en termin som består av 15 tillfällen, då har man en fast plats 1 gång i veckan. Det går även att hoppa in på drop-in platserna i mån av plats om du har årskort/halvårskort, klippkort mm.
Boka din drop-in plats på nätet.

Lätt 45 min:
En träningsform för alla, äldre som yngre. En blandning mellan lätt och medel pass, passar dig som vill njuta av det varma vattnet och öka rörligheten i kroppen. Där går man igenom hela kroppen både med styrka och kondition. Det är hela tiden du själv som avgör tempot.

Medel 45 min:
Ett pulshöjande pass med både styrka och kondition. Här arbetar man i lite högre tempo än på lättpasset och till flera konditionslåtar. I styrkedelen arbetar man ofta med hjälp av olika redskap för att öka motståndskraften. Detta är ett glatt och fartfyllt pass som är skonsamt för hela kroppen.

Intensiv 45 min:
Detta är ett konditionskrävande pass med högt tempo och blandade styrkeövningar.

Aquazumba 45 min:
Detta är ett härligt danspass i vattnet.
Aqua Zumba är inte bara väldigt roligt utan ger dig även bättre kondition och är skonsamt för hela kroppen. Detta är ett fartfyllt och roligt pass med latinsk musik där du får vicka på höfterna och skaka rumpan ordentligt.

Vattenyoga, torsdagar 16.30-17.15. Yogapasset innehåller både statiska och dynamiska övningar där vattnet fungerar som stöd, men ger också motstånd i rörelserna i alla riktningar. Fokuset ligger på centrum av kroppen och vi låter alla övningar utgå därifrån. Du får en stunds lugn och skön träning som framför allt ger balans, styrka, energi och ökad rörlighet, samt förbättrar andningen. 

OBS! Respektera yogastunden, gruppen och dig själv genom att träda ner i bassängen under tystnad.
Ledare: Jennifer Asklöf

Drop-in platserna släpps 7 dagar innan passet start, direkt efter att passet slutat. Lättast bokar du din drop-in plats hemifrån på nätet. Det finns 4 platser på djupt vatten, dessa bokas i receptionen. Kontakta oss för mer information.

Vid sjukdom eller annan frånvaro för ordinarie instruktör använder vi oss av vikarier på de olika passen för att undvika att ställa in.
Viktigt att du duschar och tvättar hela kroppen och håret innan vattengymnastiken, använd badmössa för hygienens skull!

Vår personal

Filippa Rudström

Filippa Rudström

Kontakt Vattengympa

Tel:
Vxl: 013-460 50 00
E-mail: filippa.rudstrom@lhc.eu

Britt-Marie Andersson

Britt-Marie Andersson

Instruktör

Jennifer Asklöf

Jennifer Asklöf

Instruktör

Arezo Ghannadan

Arezo Ghannadan

Instruktör

Juha Takkinen

Juha Takkinen

Instruktör

Emily Jennsjö

Emily Jennsjö

Instruktör

Åsa Blomberg

Åsa Blomberg

Instruktör

Carmen Nemre

Carmen Nemre

Instruktör

Emelie Bovin

Emelie Bovin

Instruktör

Karin Wendeberg

Karin Wendeberg

Instruktör

Ulrika Åsund

Ulrika Åsund

Instruktör

Sara Forsman

Sara Forsman

Instruktör