ORTOPEDI

Specialistvård inom ortopedi

Ortopedi

Specialistvård inom ortopedi kan handla om problem som armbåge, axel, knä eller ryggproblem.  

Armbåge: Har du armbågsbesvär som exempelvis yttrar sig i smärta, domningar, svullnad eller rörelseinskränkning? Dessa symtom kan tyda på att du har ”tennisarmbåge” (epikondylalgi), fria kroppar eller inflammation i ledkapseln.

Axel: Har du axelbesvär som exempelvis yttrar sig i smärta, stelhet eller rörelseinskränkning? Dessa symtom kan tyda på att du har inflammation, inklämning, ”frozen shoulder” eller förslitning/artros i din axel.

Fot: Har du fotbesvär som exempelvis yttrar sig i smärta, felställningar eller svårt att hitta skor som passar? Dessa symtom kan tyda på att du har Hallux Valgus, hammartå, Mortons nervknutor, ganglion eller benpålagringar.

Hand: Har du handbesvär som exempelvis yttrar sig i smärta, domningar eller upphakningar? Dessa symtom kan tyda på att du har karpaltunnelsyndrom, triggerfinger, ganglion eller förslitningar/artros.

Knä: Har du knäbesvär, som exempelvis yttrar sig i smärta, svullnad eller låsningar? Dessa symtom kan tyda på att du har menisk, brosk, korsbandsskada eller förslitningar/artros i ditt knä.

 

Så går det till:
Vanligtvis kommer du först till oss på ett mottagningsbesök och träffar en erfaren ortopedspecialist som gör en noggrann undersökning. Därefter bestäms vidare behandling och om du behöver opereras. Tekniken vi använder sker artroskopiskt (titthålskirurgi) och vi kan då åtgärda eventuella skador under ingreppet. Operationen sker i samråd med dig antingen i lokalbedövning eller narkos.

Du är välkommen till oss med eller utan remiss. Vi är leverantörer till samtliga försäkringsbolags sjukvårdsförsäkringar. Du kan även komma till oss privat, då kostar ett mottagningsbesök 1100 kr (kostnad för eventuella prover tillkommer).

Avbokning av ditt besök bör ske senast kl. 07:00 före planerat besök för att du som patient ska undvika att behöva betala för besöket, i annat fall skickas faktura för uteblivet besök på 300 kr.

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss på Linköping Health Care 013-460 50 00

Ortoped Magnus Lundberg har vårdavtal med Region Östergötland, vilket innebär att kostnad för besök via remiss är samma som Landstingstaxa. Högkostnadskort och frikort gäller. Hos oss får du vård med eller utan remiss, privat eller via din sjukvårdsförsäkring.

Ring för tidsbokning

013-460 50 00

Vår personal

Christer Andersson

Christer Andersson

Läkare, ortoped

Magnus Lundberg

Magnus Lundberg

Läkare, ortoped

Håkan Gauffin

Håkan Gauffin

Läkare, ortoped

Patrik Gustafsson

Patrik Gustafsson

Läkare, ortoped

Hans Tropp

Hans Tropp

Läkare, ortoped

Axel Ohlin

Axel Ohlin

Läkare, ortoped

Rose-Marie Andersson

Rose-Marie Andersson

Undersköterska

Ewa Janneson

Ewa Janneson

Undersköterska

Maria Fransson

Maria Fransson

Vårdadministratör

Emma Kleinas

Emma Kleinas

Vårdadministratör