ORTOPEDI

Specialistvård inom ortopedi

Ortopedi

Specialistvård inom ortopedi kan handla om problem som armbåge, axel, knä eller ryggproblem.  

Armbåge: Har du armbågsbesvär som exempelvis yttrar sig i smärta, domningar, svullnad eller rörelseinskränkning? Dessa symtom kan tyda på att du har ”tennisarmbåge” (epikondylalgi), fria kroppar eller inflammation i ledkapseln.

Axel: Har du axelbesvär som exempelvis yttrar sig i smärta, stelhet eller rörelseinskränkning? Dessa symtom kan tyda på att du har inflammation, inklämning, ”frozen shoulder” eller förslitning/artros i din axel.

Fot: Har du fotbesvär som exempelvis yttrar sig i smärta, felställningar eller svårt att hitta skor som passar? Dessa symtom kan tyda på att du har Hallux Valgus, hammartå, Mortons nervknutor, ganglion eller benpålagringar.

Hand: Har du handbesvär som exempelvis yttrar sig i smärta, domningar eller upphakningar? Dessa symtom kan tyda på att du har karpaltunnelsyndrom, triggerfinger, ganglion eller förslitningar/artros.

Knä: Har du knäbesvär, som exempelvis yttrar sig i smärta, svullnad eller låsningar? Dessa symtom kan tyda på att du har menisk, brosk, korsbandsskada eller förslitningar/artros i ditt knä.

Så går det till:
Vanligtvis kommer du först till oss på ett mottagningsbesök och träffar en erfaren ortopedspecialist som gör en noggrann undersökning. Därefter bestäms vidare behandling och om du behöver opereras. Tekniken vi använder sker artroskopiskt (titthålskirurgi) och vi kan då åtgärda eventuella skador under ingreppet. Operationen sker i samråd med dig antingen i lokalbedövning eller narkos.

Du är välkommen till oss med eller utan remiss. Vi är leverantörer till samtliga försäkringsbolags sjukvårdsförsäkringar. Du kan även komma till oss privat på ett mottagningsbesök (kostnad för eventuella prover tillkommer).

Lämna återbud senast dagen före bokad tid, så slipper du en avgift.

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss på Linköping Health Care 013-460 50 00

Ortoped Magnus Lundberg tar emot patienter utan remiss och har vårdavtal med Region Östergötland vilket innebär att kostnad för besök är samma som landstingstaxa, högkostnadskort och frikort gäller.

Ring för tidsbokning

013-460 50 00

(måndag – torsdag kl. 10:00 – 11:30)

Vår personal

Christer Andersson

Christer Andersson

Läkare, ortoped

Magnus Lundberg

Magnus Lundberg

Läkare, ortoped

Håkan Gauffin

Håkan Gauffin

Läkare, ortoped

Patrik Gustafsson

Patrik Gustafsson

Läkare, ortoped

Hans Tropp

Hans Tropp

Läkare, ortoped

Axel Ohlin

Axel Ohlin

Läkare, ortoped

Ewa Janneson

Ewa Janneson

Undersköterska

Emma Kleinas

Emma Kleinas

Vårdadministratör

Camilla Solinen

Camilla Solinen

Vårdadministratör