FOTBÄDDAR

Individuellt anpassade

Fotbäddar

Linköping Health Care AB är utbildad auktoriserad partner till Ortolab AB för kunder i Östergötland med omnejd. Ortolab är Sveriges största tillverkare av individuella ortopediska fotbäddar. Belastningsskador i rygg, höft, knä, underben och fot kan hjälpas med Ortolabs fotbäddar. Många elitidrottare och landslag använder därför deras fotbäddar. Fotbäddar är unika och bygger på Ortolab’s världspatent.

En stor skillnad om du jämför fotbäddar från Ortolab och andra fotbäddar är det unika och extremt stätdämpande HGP-material som finns som avlastning i varje fotbädd och bidrar till en mycket god komfort. Jämför detta med många i marknaden förekommande fotbäddar som är hårda utan stötdämpning.

Avläsning av fötter sker med den senaste tekniken inom 3D laserscanning.

Vad gör fotbädden?
Dynamiskt stöd i fotvalven stärker fotens naturliga rörelse. Ortolab fotbäddarna är unika genom att de ger ett dynamiskt stöd åt både det längsgående och det tvärgående fotvalvet, samt samlar ihop fettkudden under hälen. Därmed förstärker fotbädden fotens egen stötdämpning, utan att låsa eller hindra den naturliga rörelsen. Fotens egna muskler kan arbeta naturligt och försvagas därmed inte.

Så här går det till:

  1. Du bokar ett första besök hos oss på Linköping Health Care AB genom att ringa 013-460 50 00 eller gå in via vår nätbokning, klicka här >>
  2. Vid ditt första besök undersöks och analyseras dina fötter, därefter sker en avläsning av dina fötter med en tredimensionell laserscanner
  3. Efter cirka en vecka har Ortolab tillverkat dina individuella fotbäddar
  4. Nu är dina individuella fotbäddar klara att ta med hem

Ortolab fotbädden har flera års livslängd och kan med fördel flyttas mellan olika typer av skor. En bra sko med en individuellt anpassad fotbädd är den bästa förebyggande åtgärden. Många belastningsskador som ger sig tillkänna i knän, höfter, rygg och nacke har sitt ursprung i fötterna. Felaktigt utformade skor och hårda golv ger fötterna onaturliga förutsättningar. Andra delar av kroppen försöker kompensera vilket leder till överansträngning. Belastningsskador kommer smygande förr eller senare. Ett sätt att förebygga problem är att använda fotbäddar (ortopediska inlägg) som avlastar och ger stötdämpning.