Vi behandlar dina åderbråck

Slipp åderbråck- enklare än vad du tror!

Åderbråck på benen är symptom på så kallad venös insufficiens, vilket innebär att det är ett försämrat avflöde av blod från benen. Tillståndet är vanligt och förekommer i ca 30-40 % hos såväl kvinnor som män.
I lindriga fall behöver inte åderbråck ge några symptom, bortsett från att de kan upplevas som kosmetiskt störande om de är ytliga. Med tiden upplever dock många symptom som kan påverka livskvaliteten negativt.
De vanligaste symptomen är t ex tyngdkänsla, klåda, bensvullnad, eksem, ytliga blodproppar och/eller bensår.
Behandlingarna är individuellt anpassade till den enskilde patienten. Redan dagen efter behandlingen kan du vara fullt aktiv igen. Innan vi bestämmer vilken behandlingsmetod som är lämplig för just dina åderbråck, genomför en erfaren ultraljudsspecialist undersökning av dina kärl som visar karaktären på dina åderbråck. Där efter träffar du vår kirurg som informerar om möjlighet till eventuell behandling.
Besöket tar ca 45 minuter. Du får ett kostnads förslag för behandling/operation vid ditt mottagningsbesök.

Vill du läsa mer om åderbråck? >> Klicka här

6 steg för att bli av med dina åderbråck

1. Kontakt

Du kontaktar oss genom att ringa på telefon 013-460 50 00. Du får då prata med en sköterska som ger dig mer information och, om du så önskar ,bokar in dig för en undersökning.

2. Undersökning
Innan vi kan bestämma vilket behandlingsalternativ som är bäst för just dina åderbråck så genomför en erfaren ultraljudsspecialist en undersökning av dina kärl med hjälp av ultraljud. Undersökningen visar karaktären av dina åderbråck. Denna undersökning tillsamman med en klinisk bedömning av vår kirurg Eric kullman utgör sedan underlag till vilka möjligheter som finns till behandling. Besöket tar ca 45 minuter och du får ett kostnadsförslag för behandling/operation av Eric.

3. Boka behandling
När du och kirurgen har bestämt lämplig behandling så bokar vi in en tid till dig. Du kontaktar då oss på telefon 013- 460 50 00 alternativt om du vill boka tiden redan vid ditt mottagningsbesök. Vi brukar dock rekommendera att man går hem och fundera på föreslagen behandling innan tiden bokas.

4. Behandling
Behandlingen utförs på operationsavdelningen på Nordiskt Centrum som ligger i hotell Ekoxens lokaler. Det är vår kirurg, Eric Kullman, som genomför behandlingen.
Du tas där emot av sköterska som visar dig vidare och du får byta om till operationsklädsel.
Du kommer nu till förberedelserummet där du träffar kirurgen som går igenom ingreppet och markerar de kärl ni kommer överens om som ska åtgärdas.
Behandlingen genomförs på en operationssal. Du kommer här förberedas inför ingreppet, benet steriltvättas och kläs in. Det sitter hela tiden en sköterska vid din sida. Ingreppet är individuellt anpassat beroende på vad som skall utföras och innan laserbehandlingen påbörjas så kommer du förberedas med lokalbedövning.
Tiden på operationssalen varierar beroende på vad som skall utföras men i snitt rör det sig om ca 90 minuter. Det skall inte göra ont. Skulle du mot förmodan känna något så avbryts behandlingen direkt och mer lokalbedövning ges innan behandlingen fortsätter.
När den delen är klar kommer kirurgen åtgärda de synliga åderbråcksgrenarna som ni kommit överens om skall åtgärdas. Det görs med så kallad virknålsteknik.. Du kommer inte ha ont under ingreppet utan får den bedövning som krävs.

 

5. Efter behandling
När allt är klart kommer du få ditt ben omlindat och får sen vara kvar ett par timmar på den postoperativa avdelningen tills det är dags att gå hem.
Du kan ha lite ont/ömhet i benet när bedövningen senare släpper men du klarar dig bra på vanliga smärtstillande. Om du inte har allt för tungt jobb så kan du jobba som vanligt dagen efter ingreppet. Det är bra att vara igång och röra på sig så tidigt som möjligt efter behandlingen. Promenader rekommenderas.

6. Återbesök
Återbesök bokas in efter önskemål och behov. Vi finns alltid tillgängliga för uppföljning, frågor mm om du behöver kontakt med oss.  > Klicka här