KIRURGI

Specialistvård inom kirurgi

KIRURGI

Vi erbjuder specialistvård inom kirurgi i form av mottagningsverksamhet samt operationer som kan utföras inom ramen för dagkirurgisk verksamhet.

  • Bukväggsbråck, t.ex. ljumskbråck, navelbråck, epigastrikabråck eller ärrbråck. Dessa bråck yttrar sig oftast i form av utbuktning och smärta från ljumsken eller annan del av buken.
  • Varicer, dvs. åderbråck på benen. Utredning sker med ultraljud och om eventuell åtgärd bör utföras så kan man i de flesta fall laserbehandla de ytliga huvudstammarna kombinerat med s.k. virknålsteknik av mindre åderbråcksgrenar. I de fall laserbehandling inte är lämpligt tillämpas sedvanlig kirurgisk behandling. För mer information om varicer, klicka här >>
  • Hemorrojder. Yttrar sig oftast i form av blödning och/ eller smärta. Utredning sker dock för att utesluta andra orsaker, t.ex. tumör eller fissur. Om hemorrojder anses vara orsak till besvären kan gummiligaturbehandling alternativt operation erbjudas, beroende på vilken typ av hemorrojder det handlar om.
  • Hud- och underhudsförändringar, t.ex. födelsemärken, hudtumör, lipom (fettknölar), aterom (talgkörtlar) eller andra  förändringar i hud eller underhud.
  • Nageltrång. Yttrar sig oftast i form av smärta och inflammation runt den ena eller bägge stortånaglarna. Vi tillämpar kemisk eller kirurgisk behandling, beroende på vilket som är lämpligast i det enskilda fallet.

Lämna återbud senast dagen före bokad tid, så slipper du en avgift.

Vår personal

Eric Kullman

Eric Kullman

Läkare, Kirurg

Christina Svensson

Christina Svensson

BMA-sköterska

Pia Stenmark

Pia Stenmark

BMA-sköterska

Gabriella Wikberg

Gabriella Wikberg

Sjuksköterska

Helen Risthammar

Helen Risthammar

Sjuksköterska

Ewa Janneson

Ewa Janneson

Undersköterska

Emma Kleinas

Emma Kleinas

Vårdadministratör

Camilla Solinen

Camilla Solinen

Vårdadministratör