INBODY 770

Kroppsmätning

InBody – kroppsmätning

Vill du veta hur din kropp är sammansatt?

Inbody 770
-för elitidrott, vård och forskning

KROPPSMÄTNINGAR MED INBODY 770

Används för professionellt bruk inom testcenters, vård, geriatri och forskning. Även flera universitetssjukhus och större hälsocenters använder denna apparat för bland annat idrottsmedicin, rehabilitering, förebyggande av fetma, hjärt- och kärlsjukdomar.

VAD?

Med InBody 770 kan man snabbt, enkelt och pålitligt mäta kroppsvikt, muskelmassa, fett, kroppsvätska (intra- och extracellulär vätska), proteiner, bentäthet, träningseffekt, förändringar i näringsintag eller metabolism. InBody 770 mäter även det viscerala fettet (bukfett).

VARFÖR?

En InBody-analys hjälper dig att lägga upp en strategi mot just dina målsättningar. Du får underlag för att skapa ett träningsprogram som är baserat på fakta om din kropp. InBody förenklar träningsuppföljning och resultatet blir tydligare. Det är intressant att se nuläget inuti kroppen i siffror. Att kunna följa upp din satsning och se förändringen i kroppssammansättningen är mycket motiverande.

HUR?

Testet tar 30 minuter och genomförs av en testledare. InBody är en bio-impedansmätare som har åtta mätpunkter. Mätprocessen är enkel då du står barfota på en plattform samtidig som du håller i två handtag. InBody använder sig inte av empiriska data som påverkar testresultat. Därför används InBody i forskning och elitidrott och har en jämförbarhet mot DXA röntgen på 98%. I varje analys ingår en kort genomgång om hur du kan dra mest nytta av testresultatet. Du ska undvika att äta och dricka två timmar före testet. Undvik även hård träning dagen innan testet.

Lämna återbud senast dagen före bokad tid, så slipper du en avgift.

TIDSBOKNING

Vår personal

Pierre Söderfjord

Pierre Söderfjord

Ansvarig Friskvård

Tel: 013-460 50 40
E-mail: pierre.soderfjord@lhc.eu